CYNAMON I POMIDORY= SOS



Sos ten nadaje się do samosów, pierogów z kaszą, pakory, gołąbków...



Z- Na lekko rozgrzany tłuszcz (1 łyżka)
M- wsypujemy łyżkę czarnej gorczycy, kilka zmielonych goździków i odrobinkę imbiru. 

Chwilkę ogrzewamy, 

W- dodajemy 1/3 szklanki zimnej wody i pół łyżeczki soli,
D- i cały mały słoiczek przecieru pomidorowego lub w sezonie pół kilo obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę pomidorów. 

Gotujemy pod przykryciem 10 minut, 

O - po czym dodajemy szczyptę kurkumy
Z- i pół łyżeczki cynamonu!

DODATEK CYNAMONU SPRAWIA, ŻE TO NIE JEST TAKI SOBIE ZWYKŁY SOS... PRZEKONAJCIE SIĘ SAMI:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz